coach & konsult

Om mig

Jag har alltid varit intresserad av hälsa, av hur vi lever meningsfulla, stimulerande och kreativa liv. Mitt intresse ledde mig till undersköterskeyrket och sedan till journalistyrket, båda med nära möten med människor och deras livsöden. Genom åren har jag också upplevt fysisk och psykisk ohälsa, både för egen del och bland mina närstående. Jag har också den förmånen att ha närstående med neuropsykiatrisk funktionsvariation, adhd och autism, och det har gett mig oerhört värdefulla erfarenheter. Dessutom har jag själv adhd och har lärt mig att jobba tillsammans med min hjärna och inte emot den, vilket gör att jag trots vissa svårigheter har många fördelar och styrkor. En styrka är till exempel stark drivkraft och energi, medan det kan vara riktigt svårt att varva ner.

När jag under hösten 2017 blev sjukskriven för utmattningssyndrom så blev det en tuff men värdefull knuff i en ny riktning. Trots att jag gjorde det jag tyckte om, tog hand om mig själv och fyllde mina dagar med roliga aktiviteter så blev jag sjuk – jag hade missat den ack så viktiga vilan och återhämtningen. Sedan följde en lång tid av läkning och rannsakande, med många nya kunskaper. Jag landade i att jag verkligen ville arbeta med människor och hjälpa andra att må bättre.

Sedan dess har jag utbildat mig till stresscoach och har även studerat motions- och hälsopsykologi, organisationsutveckling samt juridik rörande funktionsnedsättning. Jag har en fil.kand. i specialpedagogik och en magisterexamen i utbildningsledning och skolutveckling. De teoretiska kunskaperna ihop med mina egna erfarenheter ger mig en bred grund att stå på i mötet med dig som klient.