coach & konsult

Tillbaka till vardagen – med ångest eller spänning?

Sommaren lider mot sitt slut och för de flesta av oss innebär det en återgång till vardagen. Tidiga morgnar, jobb, skola och annat som hör till det så kallade ekorrhjulet.

Tyvärr hör jag ofta en bitterhet, ett motstånd, en sorg över denna tid. Att det roliga nu är slut och att det nu gäller att härda ut till nästa semester. Själv ser jag fram emot den nystart som hösten bär med sig, just för att det är nu som vardagen kickar igång. Det är en tid av möjligheter, en tid då vi kan förverkliga våra planer och drömmar.

Denna höst är särskilt spännande för min del. Snart börjar den första kursen för magisterexamen inom specialpedagogik och jag ska också läsa lite mer om hälsofrämjande arbete. Det ska bli så kul att förkovra sig i dessa ämnen som ligger mig så varmt om hjärtat. Jag ser också fram emot klientmöten och kommande föreläsningar och kurser.

Hur ser dig ut för dig? Är det ångest eller spänning som du möter hösten med? Om du inte riktigt hoppar av glädje inför vardagens intåg, fråga dig själv:

”Vad behöver jag just nu?”

”Vad är det jag verkligen vill göra?”

”Hur kan jag ge mig själv det jag behöver just nu?”

Livet, med sina med- och motgångar, är vad du gör det till. Så gör det till det bästa, härligaste och rikaste – fyllt med sådant som är meningsfullt för just dig!


Add Your Comment

* Indicates Required Field

Your email address will not be published.

*